SL: Radoičić nema nikakve poslovne veze u opštini Štrpce, nikada nije bio tamo

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Srpska lista saopštila je povodom pokušaja hapšenja potpredsednika ove političke partije Milana Radoičića da, na osnovu informacija kojima raspolažu, zahtev za hapšenje ne sadrži nijedan dokaz da je Radoičić učestvovao u izdavanju dozvola za gradnju u opštini Štrpce, napominjući da on nikada nije posetio ovu lokalnu samoupravu.

Podsetimo, mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku preneli su jutros informaciju da je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić prilikom kontrole na Brnjaku pobegao kosovskoj policiji, te da hapšenje navodno ima veze sa slučajem “Brezovica”.

“Zarad istine naglašavamo da na osnovu informacija kojima raspolažemo zahtev za hapšenje gospodina Radoičića ne sadrži nijedan dokaz niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, već se uopšteno govori o slučaju koji je pokrenut u vezi izdavanje dozvola za gradnju u opštini Štrpce sa kojom gospodin Radoičić nema nikakve veze”, saopštila je Srpska lista.

Iz Srpske liste poručuju da se pokušajem neosnovanog hapšenja potpredsednika Srpske liste Milana Radoičoća “nastavlja progon političkih predstavnika Srba koje Priština ne može da kontroliše, i za koje smatra da im stoje na putu pokoravanja Srba na Kosovu i Metohiji, posebno na severu”.

“Obaveštavamo javnost da gospodin Radoičić nema nikakve poslovne veze u ovoj opštini, niti ikakve vikendice i druge nepokretnosti u njoj, šta više potpredsednik Radoičić nikada nije bio u opštini Štrpce”, napominju iz SL, dodajući da “istina i činjenice ne vrede ništa kada su u pitanju sudski procesi kosovskih institucija pokrenuti protiv Srba”, za šta kako navode, postoje stotine primera.

“Pravilo po kome svuda u svetu postoji obaveza da tužilaštvo dokazuje krivicu nekog lica, na Kosovu i Metohiji za Srbe ne važi, mi moramo da dokazujemo svoju nevinost”, ističu iz SL.

Iz ove političke partije podsećaju da ovo nije prvi put da se na prelazima prema centralnoj Srbiji pojavljuju neke tajne prijave i nalozi za hapšenje Srba, “posebno onih koji su spremni da stanu u odbranu slobode našeg naroda na ovim prostorima”.

“Svesni smo da je u poslednjih nekoliko nedelja pojačana aktivnosti kosovskih institucija da sa političke scena uklone Srpsku listu kao bedem odbrane Srba, ali smo mi razumeli te poruke i takvo delovanje nas neće uplašiti i obeshrabriti u daljoj borbi za naš narod”, navode iz Srpske liste I pozivaju građane da ostanu suzdržani, “ne nasedaju na provokacije i nastave da zajedno sa Srpskom listom i našom državom Srbijom brane pravo na opstanak na ovim prostorima”, iako su kako navode, izazovi pred nama veliki i brojni, “što nas ne sme uplašiti i pokolebati”.

Milena Maksimović