fbpx

Optužnica protiv dva lica zbog trovanja vodom u Dečanima, Srbi nemaju veze sa slučajem

Osnovno tužilaštvo u Peći podiglo je optužnicu protiv dva radnika regionalnog preduzeća “Hidrodrini” u vezi sa slučajem trovanja vodom oko 1.500 građana u Dečanima. Ispostavilo se da dva lica srpske nacionalnosti nemaju veze sa slučajem.

Protiv dvojice službenika Regionalnog vodovoda „Hidrodrini“, hemičara i direktora tehničkog odeljenja, podignute su optužnice zbog nedostatka ispitivanja hlora i vode, prenose mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku.

„Nakon intenzivne istrage u krivičnom predmetu trovanja 1.500 građana, danas sam podigao optužnicu protiv dva službena lica odgovorna za krivično delo izazivanje opasnosti“, rekao je na konferenciji za novinare tužilac Durjan Junik.

Junik je naveo da su 872 osobe imale simptome koji se odnose na trovanje vodom za piće, a utvrđeno je da su imali bakteriju Ešerihiju koli i bakteriju poznatu kao „Nova virus“.

U međuvremenu, za osumnjičene osobe srpske nacionalnosti rečeno je da je istrage okončana i ispostavilo se da nemaju veze sa slučajem.

U julu prošle godine lekarsku pomoć je zatražilo 1.500 građana, među kojima je 51 dete zbog zdravstvenih problema izazvanih trovanjem vodom.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: