fbpx

Petković čestitao slavu opštini Orahovac

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohije Petar Petković uputio je čestitke povodom praznika Svetog mučenika Trifuna i slave opštine Orahovac. „Istorija ispisana na ovim prostorima, uzdizanja, nova nadanja, sve to kao da je utkano u vina, čija su svojstva i ukusi i danas, kao i mnogo vekova unazad, dostojni kraljevske i carske trpeze, ali i svakog cenjenog gosta iz sveta i putnika namernika“, naveo je Petković.

Sveti Trifun se u našem narodu slavi i poštuje kao zaštitnik vinogradara, vinove loze, vina, ali i bračne i istinske hrišćanske ljubavi, podseća Petković.

„Loza, koja raste pod metohijskim suncem, na plodnoj metohijskoj zemlji, daje vekovima grožđe najboljeg kvaliteta i nadaleko čuvena vina. Istorija ispisana na ovim prostorima, uzdizanja, nova nadanja, sve to kao da je utkano u vina, čija su svojstva i ukusi i danas, kao i mnogo vekova unazad, dostojni kraljevske i carske trpeze, ali i svakog cenjenog gosta iz sveta i putnika namernika“, navodi u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Petković je poželeo da Sveti Trifun svim uzgajivačima vinove loze i proizvođačima vina iz metohijskog kraja, gde su se vinogradi uzgajali još u 12. veku, donese dobru godinu i stvori uslove da i u budućnosti budu poznati po kvalitetnom i nadaleko čuvenom vinu i istakao da će njihov trud i rad uvek imati njegovu i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Želim vam srećnu i blagoslovenu opštinsku Slavu, uspeh i napredak na svim poljima!“, zaključio je Petković.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: