fbpx

Rakić sa Hovenijerom o povratku, ali i o aprilskim izborima

Ракић и Ховенијер; Фото: Министарство за повратак

Министар за заједнице и повратак, Горан Ракић, разговарао је данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Приштини, Џефријем Ховенијером о процесу повратка, саопштено је из овог Министарства. Такође, како се наводи, разговарано је и о предстојећим српским изборима који се одржавају 3. априла.

”Бољи услови за повратнике и већа посвећеност осталих институција када је у питању процес повратка, неопходно формирање Заједнице српских општина, решавање свих отворених питања путем дијалога, јер је то једни пут ка бољитку, као и реализација свих преузетих обавеза, је нешто на чему инсистирамо и нешто од чега нећемо одустати”, пренео је Ракић новом амбасадору.

Он је додао да мањинске заједнице на Косову не траже ни мање ни више, већ само оно што им припада и та права апсолутно никог не угрожавају.

”Када будемо решили питање безбедности, јер и сами знате да су се у кратком временском периоду десила неколико напада на српске цркве и када будемо успели да обезбедимо бољи економски положај за мањинске заједнице, решићемо многе проблеме”, истакао је Ракић.

Ово је први састанак двојице званичника од започињања мандата амбасадора Ховенијера, јануара месеца ове године, на место америчког амбасадора на Косову, наводи се у саопштењу министарства за заједнице и повратак.

Ана Марковић
%d bloggers like this: