fbpx

Rakić sa Hovenijerom o povratku, ali i o aprilskim izborima

Ракић и Ховенијер; Фото: Министарство за повратак

Ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić, razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Prištini, Džefrijem Hovenijerom o procesu povratka, saopšteno je iz ovog Ministarstva. Takođe, kako se navodi, razgovarano je i o predstojećim srpskim izborima koji se održavaju 3. aprila.

”Bolji uslovi za povratnike i veća posvećenost ostalih institucija kada je u pitanju proces povratka, neophodno formiranje Zajednice srpskih opština, rešavanje svih otvorenih pitanja putem dijaloga, jer je to jedni put ka boljitku, kao i realizacija svih preuzetih obaveza, je nešto na čemu insistiramo i nešto od čega nećemo odustati”, preneo je Rakić novom ambasadoru.

On je dodao da manjinske zajednice na Kosovu ne traže ni manje ni više, već samo ono što im pripada i ta prava apsolutno nikog ne ugrožavaju.

”Kada budemo rešili pitanje bezbednosti, jer i sami znate da su se u kratkom vremenskom periodu desila nekoliko napada na srpske crkve i kada budemo uspeli da obezbedimo bolji ekonomski položaj za manjinske zajednice, rešićemo mnoge probleme”, istakao je Rakić.

Ovo je prvi sastanak dvojice zvaničnika od započinjanja mandata ambasadora Hovenijera, januara meseca ove godine, na mesto američkog ambasadora na Kosovu, navodi se u saopštenju ministarstva za zajednice i povratak.

Ana Marković
%d bloggers like this: