fbpx

Turistička organizacija Gračanice na Sajmu zavičaja u Novom Sadu

Са Сајма завичаја Фото: ТОГ

Turistička organizacija Gračanice učestvovala je na Sajmu zavičaja u Novom Sadu. Predstavljanje zavičaja, srpskih običaja, tradicije, kulture, proizvoda karakterističnih za podneblje centralnog Kosova i turističku ponudu putem promotivnog materijala, doprinelo je da štand TOG-a bude jedan od posećenijih na sajmu.

Turistička organizacija Gračanice odazvala se pozivu predsednika zavičajnog udruženja sa Kosova i Metohije “Vidovdan” Zdenka Tomića i sekretara udruženja Ivice Lukića, i u nedelju 13. februara 2022. godine, nastupajući na njihovom štandu, učestvovala po prvi put na Sajmu zavičaja u Novom sadu.

„Sajam predstavlja dobru priliku da se na jednom mestu okupe ideje stvaralaštva i predstave potencijali srpskog naroda, priliku za susrete predstavnika organizatora, institucija i udruženja i podstiče važne aktivnosti usmerene ka očuvanju i negovanju kulturne baštine srpskog naroda“, navodi se u saopštenju TOG-a.

Štand TOG-a posetio je glavni organizator sajma, direktor fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

Direktorka TO Gračanice imala je priliku da razgovara i sa Nemanjom Zavišićem, potpredsednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i sa predsednikom udruženja građana kosovsko – mitrovačkog okruga, Radomirom Rojevićem.

„Izlagači i učesnici sajma imali su priliku da uživaju i u celodnevnom kulturno-umetničkom programu najboljih folklornih ansambala, vokala i muzičara u regionu“, zaključuje se u saopštenju Turističke organizacije Gračanice.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: