Opština Štrpce dobija novu sportsku halu u Gornjoj Bitinji

Memorandum o izgradnji moderne sportske hale, koja će se nalaziti na placu isturenog objekta OŠ ”Staja Marković” u selu Gornja Bitinja u opštini Štrpce, danas su potpisali ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Štrpce, Dalibor Jevtić, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

„Sportska hala vrednosti od preko 200 000 evra će biti u potpunosti finansirana sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, a objekat od 600 m2 će biti takođe i opremljen sportskim rekvizitima. Početak izgradnje je predviđen za proleće“, dodaje se u saopštenju.

”Ako želite zdravu i uspešnu omladinu morate im obezbediti i uslove za to. Mi smo shvatili značaj izgradnje ovog objekta i bez oklevanja smo podržali realizaciju projekta. Ovo je samo mali deo projekata koje planiramo da realizujemo u ovoj godini a svi oni će biti usmereni na bolje uslove u obrazovanju, sportu, zdravstvu, generalno u svakodnevnom funkcionisanju građana”, kazao je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

Gradonačelnik Opštine Štrpce, Dalibor Jevtić je po potpisivanju Memoranduma istakao da se data obećanja realizuju i da će opština Štrpce u budućnosti u svakom segmentu biti razvijenija.

”Mnogo toga je urađeno u prošlosti ali takođe želim da još jače nastavimo sa razvojem Štrpca u narednom periodu. Pomoć poput ove nam je značajna , hvala ministarstvu i ministru Rakiću koji je odmah izašao u susret nakon mog predloga. Neću oklevati da pokucam na sva vrata kako bi Štrpce i infrastrukturno i u svakom drugom pogledu bilo opština za primer”, rekao je Jevtić.

Na sastanku je istaknuto da će Ministarstvo za zajednice i povratak i Opština Štrpce i u budućnosti blisko sarađivati na poljima značajnim za bolji život građana.