fbpx

Kik-boks klub “Šakal” trenutno broji oko 50 članova i preko 90 medalja

Са тренинга Фото: Н. Милосављевић

Sve više mladih, ali i onih starijih odlučuje se za borilačke sportove. Kik-boks klub “Šakal”, u Lapljem Selu, poznat je po brojnim medaljam osvojenim na Balkanskim, Evropskim, pa i Svetskim kupovima. “U pitanju je izuzetno zdrav sport, treninzi su jaki i naporni i tako naše telo postaje otpornije”, poručuje trener i osnivač kluba Slobodan Stanisavljević.

Precizni i prilično jaki udarci, vešti pokreti, uvežbana tehnika, a cilj je svakako-nadvladati protivnika.

“Postoji neka dilema da li je kik-boks u stvari mešavina karatea i boksa, što pričaju zapadnjaci ili je to samo neki modifikovani May Thai ili tajlandski boks. Ja ga promovišem kao May Thai sa nekim zabranjenim udarcima, dok moje neke kolege tvrde da je to mešavina boksa i karatea. To je sasvim nebitno, bitno je da je to izuzetno zdrav sport, da su treninzi jaki i naporni, i da tako naše telo postaje otpornije”, ističe trener Slobodan Stanisavljević.

Trener Slobodan Stanisavljević
Foto: N. Milosavljević

Kik-boks klub “Šakal” postoji od 2013. godine, a kroz njega je prošlo preko 3.000 ljudi. Sada broji oko 50 članova i preko 90 nagrada.

“Krenuli smo sa prvenstvima centralne Srbije, zato što mi pripadamo centralnoj Srbiji, kasnije su krenula državna prvenstva, imamo i tu nekoliko zlata. Balkanski kupovi, Evropski, Svetski. Nešto što je najznačajnije su dva Svetska kupa gde smo osvojili srebro i zlato. Mada i ova regionalna takmičenja su izuzetno važna sa izuzetno jakim mečevima, i tu smo dokazali da smo stvorili izuzetno dobre, vredne i kvalitetne šampione”, istakao je Stanisavljević.

Vrata “Šakala” su otvorena za sve, tvrdi Slobodan. Ali ipak, najviše je mlađih polaznika.

Foto: N. Milosavljević

“Većina mojih drugara je treniralo odbojku, fudbal, ali se ja tu nekako nisam pronalazila, a probala sam sve. Folklor sam volela, ali je to zbog ove situacije prestalo, pa sam nekako krenula na kik-boks, kasnije je dosta mojih drugara takođe krenulo da trenira i nekako sam se motivisala, gledala na TV-u kako se ljudi bore i to me je privuklo”, kaže Olivera Stojanović.

“Hteo sam da izgradim sebe u nekoj sportskoj aktivnosti i video sam da je moj izbor kik-boks. Tako sam došao da treniram ovde”, rekao je Dimitrije Živić.

“Kada sam došla na prvi trening bilo mi je super i odlučila sam da nastavim. Kao mala uvek sam volela da gledam na jutubu i na televiziji kako su se borli i to me je privuklo”, dodaje Tamara Stojanović.

Foto: N. Milosavljević

Iako tako izgleda, trener tvrdi da kik boks nije opasan. A ukoliko i ne volite da se borite, možete se odlučiti za neke suptilnije sportove, ali jedno imajte na umu:

“Bitno je da se svi bavimo sportom zato što ćemo tako biti zdraviji, što ćemo tako biti veseliji, ali i razmišljaćemo pozitivnije na kraju krajeva”.

Inače, Stanisavljević je 2019. godine osvajio prvo mesto i zlatni pehar na Svetskom kupu “Oktagon“, u Češkoj.

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: