fbpx

Kurti: Spreman sam da se sastanem sa Vučićem u Briselu

Фото: Влада Косова

Premijer Kosova Aljbin Kurti poručio je šefu Evrospke diplomatije Džozepu Borelju da je spreman da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, ako postoji ista volja i srpske strane, saopšteno je iz kabineta premijera.

Kako se navodi u saopštenju, Kurti se sa Boreljom sastao juče tokom svoje posete Nemačkoj. On je ponovio da je Kosovo konstruktivna strana u dijalogu i da je posvećeno pravno obavezujućim sporazumima koji se fokusiraju na međusobno priznanje.

“Kurti je rekao da je spreman da se odazove pozivu EU i sastane sa Vučićem, ako postoji ista volja srpske strane. Takođe je dodao i da pozdravlja blisku koordinaciju između Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država u procesu dijaloga”, navodi se u saopštenju vlade Kosova.

Sastanku su prisustvovali ministarka spoljnih poslova Donika Gervala i specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

Podsetimo, portparol EU, Petar Stano, juče je izjavio da će se naredni sastanak na nivou glavnih pregovarača, između Petra Petkovića i Besnika Bisljimija održati u utorak u Briselu, a da će sastankom posredovati Miroslav Lajčak.

Ana Marković
%d bloggers like this: