fbpx

Mehaj na društvenim mrežama traži podršku za članstvo u NATO i EU

Арменд Мехај Фото: ФБ Арменд Мехај

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj zatražio je podršku od pet zemalja članica Evropske unije koje nisu priznale kosovsku nezavisnost – Španije, Grčke, Rumunije, Slovačke i Kipra, da podrže zahtev za članstvo Kosova u NATO i EU. Takođe, pozvao je „međunarodne prijatelje“ da na društvenim mrežama postaviti oznake „Kosovo u NATO, Kosovo u EU“.

Mehaj je pozvao sunarodnike, kosovsku dijasporu i sve, kako je naveo, međunarodne prijatelje, da na društvenim mrežama podrže zahtev za članstvo Kosova u NATO i EU tako što će postaviti oznake „Kosovo u NATO, Kosovo u EU“.

Takođe, kosovski minister odbrane je pozvao španske, grčke, rumunske, slovačke i kiparske prijatelje, ma gde i na kojoj poziciji bili, da “čuju istinu Kosova i kosovskog naroda”.

“Republika Kosovo i naš narod dele zajedničke evroatlantske vrednosti slobode, mira i demokratije; Republika Kosovo je pouzdan partner, i svedoci smo toga u svakom zajedničkom projektu u funkciji čovečanstva, mira, bezbednosti, stabilnosti i demokratije; Republika Kosovo, istorijski i kulturno, sastavni je i prirodni deo evropske porodice”, naveo je Mehaj u objavi na Fejsbuku.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: