fbpx

Obezbeđena računarska oprema za dva Romska obrazovna centra

Фото: Општина Грачаница

Општина Грачаница обезбедила је, захваљујући сарадњи са ОЕБС-ом, рачунарску и пратећу опрему за два Ромска образовна центра у Грачаници и Преоцу.

У циљу обезбеђивања бољих услова за рад и едукацију ромске деце, Ромском образовном центру у Грачаници додељени су лаптоп и десктоп рачунар, пројектор, дигитални фотоапарат и штампач, док су центру у Преоцу донирани лаптоп, десктоп компјутер и фотоапарат.

Рачунарску и пратећу опрему Ромским образовним центрима уручили су представници општине Грачаница, директорица озбразовања и културе Бранкица Нићић и саветник председнице општине Саша Данић у присуству представника ОЕБС-а, предвођени Емилијом Диграцијом, вишом  службеницом за заједнице.

Директорица Бранкица Нићић истакла је да ће ова опрема допринети бољој едукацији ромске деце, те да је посебно задовољна њиховим трудом и жељом за образовањем.

Руководилац образовног центра у Грачаници Демир Османи захвалио се на урученој опреми, напоменувши да ће им много значити за њихово функционисање. Истакавши одличну сарадњу са Општином Грачаница, оне је казао да је захваљујући локалној самоуправи повећан број ромске деце у основном и средњем образовању.

Извор: Наша Грачаница
%d bloggers like this: