fbpx

Obezbeđena računarska oprema za dva Romska obrazovna centra

Фото: Општина Грачаница

Opština Gračanica obezbedila je, zahvaljujući saradnji sa OEBS-om, računarsku i prateću opremu za dva Romska obrazovna centra u Gračanici i Preocu.

U cilju obezbeđivanja boljih uslova za rad i edukaciju romske dece, Romskom obrazovnom centru u Gračanici dodeljeni su laptop i desktop računar, projektor, digitalni fotoaparat i štampač, dok su centru u Preocu donirani laptop, desktop kompjuter i fotoaparat.

Računarsku i prateću opremu Romskim obrazovnim centrima uručili su predstavnici opštine Gračanica, direktorica ozbrazovanja i kulture Brankica Nićić i savetnik predsednice opštine Saša Danić u prisustvu predstavnika OEBS-a, predvođeni Emilijom Digracijom, višom  službenicom za zajednice.

Direktorica Brankica Nićić istakla je da će ova oprema doprineti boljoj edukaciji romske dece, te da je posebno zadovoljna njihovim trudom i željom za obrazovanjem.

Rukovodilac obrazovnog centra u Gračanici Demir Osmani zahvalio se na uručenoj opremi, napomenuvši da će im mnogo značiti za njihovo funkcionisanje. Istakavši odličnu saradnju sa Opštinom Gračanica, one je kazao da je zahvaljujući lokalnoj samoupravi povećan broj romske dece u osnovnom i srednjem obrazovanju.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: