fbpx

Petković: Da se Osmani i Kurti pitaju Balkan bi ponovo bio bure baruta

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Predsednik Aleksandar Vučić najznačajniji je garant mira i stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, ali to su reči koje Vjosa Osmani očigledno ne razume”, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Vučićevu odgovornu politiku i čvrstu opredeljenost za poštovanje međunarodnog prava i principa prepoznaju i priznaju svi međunarodni partneri, ali to su opet pojmovi čiju suštinu Osmanijeva ne razume”, istakao je Petković, dodajući da takav stav nije iznenađujući “kada Priština svakodnevno, više od dve decenije, ruši međunarodno pravo, zvecka oružjem i svojim protivpravnim i jednostranim akcijama destabilizuje region i ugrožava egzistenciju Srba na prostoru Kosova i Metohije”.

Istakao je da Aljbin Kurti i Vjosa Osmani svojim potezima i “neodgovornim, provokativnim izjavama direktno pokušavaju da naruše teško stečeni mir koji se održava samo zato što Beograd i Srbi sa KiM postupaju odgovorno i ne nasedaju na svakodnevne provokacije”.

“Da se Osmanijeva i Kurti pitaju, koji odbijaju svaki dijalog i kompromis, Balkan bi ponovo bio bure baruta, ali je zato Aleksandar Vučić tu da čuva mir kao najveću svetinju i vrednost”, zaključio je Petković.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: