fbpx

Hovenijer posetio manastir Visoki Dečani

Џефри Вовенијер и отац Сава Јањић Фото: Твитер, Манастир Високи Дечани

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer posetio je manastir Visoki Dečani i sa ocem Savom Janjićem razgovarao o problemima sa kojima se manastir suočava.

U saopštenju manastira Visoki Dečani na društvenoj mreži Tviter navodi se da je iguman manastira otac Sava Janjić poželeo dobrodošlicu novom ambasadoru SAD na Kosovu Džefriju Hovenijeru.

“Nakon obilaska crkve otac Sava je obavestio ambasadora SAD o problemima sa kojima se manastir Visoki Dečani suočava na Kosovu tokom svih ovih posleratnih godina i zašto mu je potrebna zaštita”, navode iz manastira Visoki Dečani.

Sa druge strane, Hovenijer je potvrdio podršku SAD “suverenom i multietničkom Kosovu”, koje kako je istakao, “poštuje i obezbeđuje versku slobodu i jednak tretman za sve građane”.

“Čast mi je danas da upoznam oca Savu i obiđem manastir Dečani – spomenik svetske baštine Unesko-a, globalno kulturno blago i potvrdim podršku SAD suverenom, multietničkom Kosovu koje poštuje i obezbeđuje versku slobodu i jednak tretman za sve građane”, naveo je Hovenijer na Tviteru.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: