fbpx

Haradinaj: Situacija usled rasta cena postala komplikovana

Рамуш Харадинај, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je situacija na Kosovu postala veoma komplikovana zbog rasta cena, te da je pod hitno potrebno usvojiti Zakon o platama i povećati minimalnu zaradu.

Haradinaj je rekao da već šest meseci vrše pritisak na aktuelnu Vladu da usvoji Zakon o platama i poveća minimalnu zaradu. Zbog toga je, kako je rekao, pokrenut postupak od strane Alijanse za budućnost Kosova da se ovaj slučaj uputi Ustavnom sudu.

„Bili smo zabrinuti svih ovih meseci zbog delovanja ove antinarodne vlasti. Više od šest meseci pritiskamo ovu vladu da usvoji Zakon o platama i poveća minimalac, a ništa od toga. Naprotiv, poskupljuje energente za albanske građane, dok se za Srbe na severu zemlje struja plaća iz državnog budžeta. Danas smo pokrenuli proceduru da se ova diskriminacija uputi Ustavnom sudu, kao ozbiljno kršenje ljudskih prava“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je takođe naveo da se narod ne hrani “ni ideologijom, ni snovima”.

“Ljudi se ne zavaravaju lepim rečima. Ne može se kuća održati rečima. Sistemi su mrtvi kada se narod hrani ideologijom i umetnošću i kulturom koju je proizveo, a koju premijer Kurti tako uzalud koristi”, istakao je Haradinaj.

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: