fbpx

Kancelarija za KiM: Uručeni ključevi za 12 porodica u Kosovskoj Mitrovici

Додела кључева Фото: Канцеларија за КиМ

Pomoćnica direktora Kanceladije za Kosovo i Metohiju zadužena za infrastrukturne projekte Jelena Stojković uručila je danas u Kosovskoj Mitrovici, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Aleksandrom Spirićem, ključeve novoizgrađenih stanova za 12 porodica u ovom gradu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Stanovi su izgrađeni sredstvima Vlade Republike Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a namenjeni su stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova i socijalno ugroženih porodica.

„Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za KiM svake godine sve više radi na problemu stambenog zbrinjavanja, tako da mi svake godine imamo sve bolje rezultate i sve više zgrada koje gradimo. Posebno me raduje da će u ovim stanovima živeti dvadesetdevetoro dece. To je jasan znak da zajedno radimo dobro i da zajedno možemo sve“, izjavila je Stojkovićeva.

Ona je potom sa predsednikom Privremenog organa Aleksandrom Spirićem obišla i radove na novoj zgradi Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici koji su počeli 20. avgusta prošle godine.

„Imali smo prilike da se uverimo da radovi napreduju odlično, u skladu sa predviđenom dinamikom. Projekat, kao i stručni nadzor radi tim stručnjaka sa tehničkog fakulteta i oni realizaciju projekta odgovorno i pažljivo prate. Objekat je u osnovi preko 1.600 metara kvadratnih, a ukupno površina je preko 10.000 kvadrata. Nastavićemo da pratimo realizaciju ovog, kao i sve ostale projekte važne za ostanak i opstanak našeg naroda na KiM“, istakla je Stojkovićeva.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: