fbpx

Izvršena primopredaja Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu

Средњошколски центар: Фото: Н.Милосављевић

Svečana primopredaja Srednjoškolskog centra zvanično je danas obavljena između opštine Gračanica i direktora srednjih škola kojima je na upotrebu predat objekat od više od 8.000 kvadratnih metara.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sa saradnicima posetila je danas Srednjoškolski centar u Lapljem Selu gde je u prisustvu direktorice opštinskog odeljenja obrazovanja Brankice Nićić predat na upotrebu moderni školski objekat direktorima srednjih škola.

Moderne tople učionice, kabineti, fiskulturna sala, administrativne prostorije i spoljni teren za fizičke aktivnosti pružiće posle više od 20 godina raseljeništva srednjim školama njihovim učenicima i profesorima adekvatne uslove za obrazovanje i rad.

Predsednica opštine poželela je učenicima i profesorima srećan rad u novom školskom objektu i nastavak zapaženih rezultata.

„Želim svim učenicima i profesorima puno uspešnih školskih dana. Čuvajte ono što imate jer ovo je vaš drugi dom. Verujem da će vaš pozitivan primer slediti mnoge generacije koje dolaze i da ćemo uspešno istrajavati i zajedničkim radom prevazilaziti sve izazove koji se nađu pred nama“, poručila je prof. dr Ljiljana Šubarić tokom posete Srednjoškolskom centru.

Oko šest stotina učenika okupljeni pod jedan krov pohađaju nastavu od 7 i 30 sati, više ne putuju po mraku kako bi stigli na časove, praktičnu nastavu izvode u modernim, a ne improvizovanim kabinetima. Učionice su opremeljene po najmodernijim evropskim standardima a sportska hala najsavremenijim rekvizitima.

Izgradnju Srednjoškolskog centra finasnirala je sa 2,7 miliona evra Kancelarija Evropske unije na Kosovu. Objekat je nedavno na upravljanje predat Opštini Gračanica, koja je u saradnji sa srednjim školama obezbedila inventar.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: