fbpx

U Suvom Dolu otvoren novi objekat OŠ „Braća Aksić“

Нови објекат ОШ "Браћа Аксић" Фото: Наша Грачаница

Direktorica za obrazovanje i kulturu opštine Gračanica Brankica Nićić otvorila je i predala na upotrebu novosagrađeni objekat isturenog odeljenja OŠ „Braća Aksić“ u Suvom Dolu.

Otvaranju i zvaničnoj primopredaji objekta, predhodila je priredba koju su, u znak zahvalnosti,  pripremili učenici ove škole uz podršku svojih učitelja i nastavnika.

U ime Opštine Gračanica, puno uspeha u novom i modernom školskom objektu poželela im je direktorica za obrazovanje i kulturu Brankica Nićić.

„Drago mi je da vidim da ste srećni i zadovoljni u novom objektu i što ste nam kroz pesmu i priču dali obećanje da ćete biti što je moguće bolji učenici, a verujem, pre svega, dobri ljudi. U svoje ime i ime predsednice opštine Gračanica Ljiljane Šubarić, koja iz opravdanih razloga danas nije prisutna, želim vam srećan prelazak u novi objekat. Nadam se da će te u budućem periodu biti dobri domaćini i voditi računa o novoj školi, da će te biti ovako srećni i veseli i imati osećaj kao da ste u svojoj drugoj kući“, kazala je Nićić obraćajući se deci, učiteljima i nastavnicima.

U ime učenika, roditelja i celog kolektiva OŠ „Braća Aksić“ na novoj školi i boljim uslovima za rad zahvalila se direktorica Ljiljica Rašić.

„Nadam se da će dečica opravdati sve što ste im podarili. Mnogo su bolji uslovi za rad, učionice su svetlije i prostranije. Ovakvi objekti mnogo znače Suvom Dolu i okolini i nadam se da će zadržati populaciju ovde“, kazala je Rašić.

U isturenom odeljenju OŠ „Braća Aksić“ u Suvom Dolu nastavu pohađa 60-toro učenika od prvog do osmog razreda.

„Stara zgrada je oronula, zidovi su popucali i ima puno rupa, table su nam bile stare. Naša radost traje od juče, kada smo zajedno sa učenicima obišli nove prostorije kako bi videli gde se i šta nalazi. Na dečijim licima primetili smo radost i uzbuđenje“, kazala je učiteljica Milica Dimić.

Novi objekat površine 370 metara kvadratnih izgrađen je sredstvima Opštine Gračanica u vrednosti od oko 105.000 evra. Zajedno sa fiskulturnom salom, koju je nešto ranije takođe izgradila lokalna samouprava, objekat ima blizu 590 kvadrata.

Nova škola ima četiri učionice i kabinet za informatiku, administrativne prostorije, zbornicu, kuhinju i veliki hol. Celokupan inventar takođe je obezbeđen od strane Opštine Gračanica.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: