fbpx

Kancelarija za KiM: Bačena zapaljiva naprava u dvorište porodice Vesić u Klokotu

Панорама Клокота, Фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„U porodično dvorište familije Vesić iz Klokota komšije Albanci danas su bacili zapaljivu napravu usled čega im je izgoreo veći deo rastinja na imanju“, saopštila je noćas Kancelarija za KiM.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju navode da tek pukom srećom, vatra nije doprla do kuće u kojoj žive Ljubomir i Olga sa ćerkom Stanijom, te da su prilikom napada ćerki upućene i uvrede na albanskom.

„Ovo nije prvi put da se porodica Vesić nalazi na meti različitih provokacija, pritisaka i pretnji, ali je ovo prvi put da su se našli na meti direktnog napada, zbog čega osećaju posebnu zabrinutost“, navode iz Kancelarije za KiM, dodajući da Vesići pretpostavljaju da se iza ovog napada krije namera komšija da ih zastrašivanjem nateraju da prodaju imanje,

„Ovo je nažalost još jedan primer sa kojim se sve problemima suočavaju Srbi južno od Ibra i kakvim se sve ekstremističkim metodama služe Albanci ne bi li zastrašivanjem oterali Srbe sa svojih ognjišta, napominje se u saopštenju.

Dodaje se da je slučaj prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, a Vesiće će obići i predsednik Privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić da bi im pružio pomoć i podršku.

„Nedopustivi su i zabrinjavajući pritisci sa kojima se suočava porodica Vesić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od policije da pod hitno rasvetli ovaj slučaj i odgovorne privede pravdi, a od međunarodnih predstavnika da ovaj slučaj tretiraju s najvećom pažnjom“, zaključuju iz Kancelarije za KiM.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: