fbpx

Dom kulture: Balerine iz Gračanice u Nišu osvojile pet prvih i dva druga mesta

Балерине из Грачанице; Фото: Дом културе

Baletska škola „Gračanica“ danas je na takmičenju u Nišu IV International Central Balkan Music & Dance Olympiad Mediana Grand Prix 2022. osvojila pet prvih i dva druga mesta, u izuzetno jakoj kategoriji „Repertoar klasičnog baleta“, u kom su se takmičile druge baletske škole iz Bugarske, Rusije i Srbije, saopšteno je iz Doma kulture.

Kako se navodi u saopštenju, devojčice su baletsku školu predstavljale sa 7 solo varijacija.

U kategoriji “Balet children” od 8 do 11 godina Anđelka Prica osvojila je prvo mesto sa 36 bodova, Neda Aritonović (34 boda) i Emilija Mihajlović (32 boda) osvojile su drugo mesto, u starijoj kategoriji Balet juniori od 12 do 15 godina, kao jedni od najmlađih takmičara, naše četiri devojčice osvojile su četiri prva mesta, Nikolina Đorđević (35.33 boda), Helena Dimitrijević (35 bodova), Petra Manitašević (35 bodova) i Katarina Nedeljković (34 boda), navedeno je u saopštenju.

„Nastavljamo da nižemo pehare i idemo dalje ka novim pobedama. Uskoro ćemo moći da uživamo na koncertu baletske škole koji devojčice već pripremaju”, rekla je baletski pedagog Una Stepanović.

„Veoma sam zadovoljna našim rezultatom, jer je konkurencija bila velika. Trudićemo se i raditi još više, kako bi bile bolje“, dodala je nagrađena Anđelka Prica.

Iz baletske škole ističu da su deca ponovnim uspehom pokazala da se rad, trud i ljubav prema baletu uvek isplati i bude nagrađen, zaključuje se u saopštenju.

 

 

%d bloggers like this: