fbpx

Karatisti KK „Senši“ i odbojkaši Gimnazije na prijemu kod Šubarić

Млади спортисти у Општини Грачаница Фото: Наша Грачаница

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić primila je mlade karatiste Karate kluba „Senši“ i odbojkaše Prištinske Gimnazije iz Lapljeg Sela kako bi im čestitala na rezultatima postignutim u proteklom periodu. Tom prilikom uručila im je zahvalnice i prigodne poklone.

Prijem i razgovor je najpre organizovan sa uspešnim karatistima Karate kluba „Senši“ koji su nastavili da nižu rezultate na svim nivoima. Početkom marta učestvovali su na takmičenju pod nazivom „XIX Kraljevački pobednik“ u Kraljevu u organizaciji Karate kluba „Reikon“, gde su ukupno osvojili 18 medalja: 11 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medalje. Posebno se istakla Isidora Stojanović, koja je dobila pehar za najbolju takmičarku na borilištu, sa tri osvojena zlata. Isti broj medalja potom su osvojili i na prvenstvu Kosova i Metohije za poletarce, pionire i nade: 14 zlatnih, dve srebrne i dve bronzane medalje.

Predsednica Šubarić istakla je da ovakvi uspesi zaslužuju punu podršku lokalne samouprave koja će i u narednom periodu učiniti sve za razvoj sporta.

„Presrećna sam kad nam radna nedelja počne sa lepim događajima i pobedama. Čestitam vam na velikom uspehu, svi se radujemo vašoj pobedi koju doživljavamo kao pobedu naše opštine i naših građana. Ipak znamo da je ovaj uspeh delo vašeg truda, rada i talenta, ali i uspeh vaših nastavnika. Veliko je zadovoljstvo što imamo ovakvu decu u našoj opštini, mnogo ste nas obradovali i nadam se da ćemo se viđati i u narednom periodu“, kazala je Šubarić koja im je potom uručila zahvalnice i prigodne poklone.

Istu poruku, predsednica Šubarić, potom je prenela i odbojkašima Prištinske Gimnazije koji su na nedavno održanom Republičkom školskom takmičenju u odbojci u sportskom kampu Karataš kod Kladova osvojili osmo mesto.

„Vi ste naš veliki ponos i najbolji promoteri naše opštine“, istakla je predsednica Šubarić. Takođe im je uručila zahvalnice, ali i nekoliko lopti za odbojku, fudbal, košarku i rukomet.

Na današnjem prijemu i nesebičnoj podršci, koju im pruža lokalna samouprava na čelu sa predsednicom Ljiljanom Šubarić, posebno u obezbeđivanju prevoza, zahvalili su mentori mladih sportista, trener Karate kluba „Senši“ Milan Rašić i profesor fizičkog vaspitanja Aleksandar Jovanović.

Današnjem prijemu karatista i odbojkaša prisustvovali su i direktorica za obrazovanje i kulturu Brankica Nićić i direktor za omladinu i sport Dušan Cvejić koji su im poželeli dobre rezultate u narednom periodu.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: