fbpx

Petra Manitašević nova nada slikarstva iz Gračanice

Петра Маниташевић; Фото: Н.Милосављевић

Učenica šestog razreda Osnovne škole „Kralj Milutin“ iz Gračanice, Petra Manitašević je talentovana devojčica koja svira klavir, crta, trenira odbojku, ali igra i balet i već ima i nekoliko osvojenih nagrada.

Dvanaestogodišnja Petra je svoj talenat za slikarstvo otkrila dok je bila jako mala.

„Meni je baba rekla da sam sa tri godine počela da crtam i od tada sam crtala i dalje i uvežbavala svoj talenat. Pohađala sam privatne časove oko godinu dana, a onda sam prestala“, ispričala je Petra za naš portal.

Iako je prestala da uči tehnike slikanja, nastavila je sama da crta i već sada odlučila da će to biti njeno primarno zanimanje u životu.

„Planiram slikarstvom da se bavim, zato što je to prvi talenat koji sam otkrila da imam i zato što to volim da radim“, dodala je Petra.

Petra Manitašević; Foto: N.Milosavljević

Petra je učenica i niže muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Prištine i već duže vreme svira i klavir.

„Pri kraju drugog razreda upisala sam muzičku školu, a onda sam otkrila da umem da sviram klavir i jako mi dopalo“, priča ova dvanaestogodišnja učenica.

A pored ljubavi za klavirom i slikarstvom, Petri se dopao i balet i već ima nekoliko osvojenih nagrada.

„Drugarice su me naterale da počnem sa njima da idem na balet i od tada sam počela da igram i zavolela sam ga. U početku sam mislila da je glupo, a posle sam shvatila da nije. Išla sam na tri takmičenja do sada i imam pet ili šest medalja. Zadnje takmičenje na kome sam bila je pre tri dana u Nišu gde sam osvojila prvo mesto“, kaže Petra i poručuje svojim vršnjacima koji tek otkrivaju neki talenat da „samo treba da nađu ono što vole da rade i sigurno će im to ići od ruke“.

Ana Marković

 

%d bloggers like this: