fbpx

Zakletva za pravdu: Optužba protiv ministarke Arberie Nagavci zbog posedovanja suzavca

Arberie Nagavci, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Očekuje se da se uskoro pred sudom u Prištini pojavi ministarka obrazovanja u vladi Kosova Arberie Nagavci, pod sumnjom da je počinila krivično delo “Neovlašćeno posedovanje oružja”, prenosi danas Zakletva za pravdu.

Kako se navodi, Nagavci je optužena da je kod nje 21. marta 2018. godine, na sednici Skupštine Kosova na kojoj je bačen suzavac, pronađen suzavac-sprej. Optužnica protiv aktuelne ministarke obrazovanja podignuta je 30. jula 2019. godine.

Dalje se dodaje da sudski predmet protiv Nagavci trenutno vodi sudija Naime Krasnići Jašanica, te da je Zakletva za pravdu pokušala da stupi u kontakt sa ministarkom obrazovanje, ali je ona bila nedostupna.

Prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Prištini, kako se dalje ističe, Arberie Nagavci se tereti za krivično delo “Neovlašćeno posedovanje oružja” i da je 21. marta 2018. godine na neovlašćen način i mimo zakona posedovala suzavac-sprej sa natpisom “NATO American style”.

U optužnici se navodi da je policija, da bi sprečila ponovno bacanje suzavca, tokom sednice u skupštinskoj sali Kosova 2018. godine, kada su poslanici Pokreta Samoopredeljenje bacali suzavac, pretresla sve poslanike. Policija je tada saopštila da je upravo kod aktuelne ministarke obrazovanja pronašla suzavac-sprej, koji je tada i oduzela.

Prema članu 374. stav 1. Krivičnog zakona Kosova, krivično delo koje je počinila Arberie Nagavci zaprećena je kazna od 7.500 evra, sa kaznom do pet godina zatvora, navodi Zakletva za pravdu.

Izvor: Zakletva za pravdu
%d bloggers like this: