fbpx

Kancelarija za KiM: Kurtiju se priviđaju nekakve vojne pretnje Srbije, a zapravo Kurti preti

“Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića čiji stub čini i odbrana srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji dobila je čelični legitimitet i punu podršku građana Srbije na poslednjim izborima, zbog čega Aljbin Kurti pokazuje ozbiljnu nervozu”, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, povodom najnovije izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se u blizini Kosova nalaze 42 operativne baze.

U saopštenju se navodi da u tome leži glavni razlog sinhronizovanih napada i laži koje od nedelje udruženo plasiraju albanski političari u Prištini na račun zvaničnog Beograda i predsednika Aleksandra Vučića.

“Kao što se Kurtiju priviđaju nekakve vojne pretnje Srbije, a zapravo Kurti je taj koji sve vreme preti, Vjosi Osmani se priviđaju tri rešenja koje je takozvano Kosovo navodno ponudilo za održavanje izbora u pokrajini. Međutim, svima je dobro poznato da su sve zemlje Kvinte i EU jasno navele da je jedina i isključiva odgovornost za neodržavanje izbora na prostoru KiM na Prištini, dok je Beograd pokazao konstruktivan pristup”, navodi se u saopštenju.

Dalje se ističe da je jasno da bi Kurti i ostali političari u Prištini više želeli da su na izborima u Srbiji pobedili  njhovi puleni Ponoš i Đilas, jer bi tako lakše ostvarili svoje interese da na Kosovu i Metohiji nema Srba i dobili priznanje na tacni.

“Želje su jedno, a realnost nesto sasvim drugo. A realnost je da je u nedelju ubedljivo pobedio predsednik Aleksandar Vučić. I niko Kurtiju nije kriv što su on i njegova partija Samoopredeljenje za samo par meseci izgubili polovinu svog glasačkog tela, dok je Aleksandar Vučić pobedio u prvom krugu sa gotovo 60 odsto glasova, što je istorijski najbolji rezultat”, navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije poručuju da dok god je predsednik Aleksandar Vučić na čelu Srbije, Srbi na Kosovu i Metohiji znaju da će se boriti za njihova prava, bezbednost i ekonomski napredak zbog čega su puno poverenje ponovo dali predsedniku Vučiću.

“Zato, neka Kurti čuva živce jer će Aleksandar Vučić još dugo braniti srpske nacionalne interese na KiM. I tu nikakve Kurtijeve laži ne pomažu”, zaključuje se u saopštenju.

Ana Marković
%d bloggers like this: