fbpx

Još jedna humanitarna predstava AP “Janićije Popović”, prikupljeno više od 1.000 evra za Vukana

Детаљ са представе "Мистерија несталог јајета" Фото: Н.Милосављевић

Dom kulture „Gračanica“ i Amatersko pozorište „Janićije Popović“ pridružili su se akciji „Da Vukan pobedi SMA!“ i igranjem dečijih predstava pomažu da Vukan Stoiljković iz Vranja ode na lečenje. Akciji su se odazvale osnovne škole sa centralnog Kosova i predškolaska ustanova “Đurđevak”, a prikupljeno je više od 1.000 evra.

Vukan ima sedem meseci i dijagnostikovana mu je Spinalna mišićna atrofija za čije lečenje je potrebno 2 miliona evra. Drugari iz Gračanice rešili su da pomognu.

“Bila je prepuna sala i nismo očekivali da će toliko dece doći, pogotovu, zato što ovu predstavu nismo dugo radili, otprilike nekih mesec sana, ali eto, uspeli smo i imali humanitarnu akciju da pomognemo malom Vukanu da pobedi njegovu bolest“, rekao je nakon predstave mladi glumac Ognjen Jovanović.

“Mislim da je najbitnija humanost i da je najbitnije da smo zdravi. Naš cilj je da prikupimo dovoljno novca, bar jedan deo da mu pomognemo”, smatra Dunja Živić.

“Jako mi je drago što smo organizovali ovu predstavu, pogotovu što je humanitarnog karaktera i trudili smo se da pomognemo malom Vukanu koliko smo mogli”, dodala je Janja Vujović.

Foto: N. Milosavljević

“Misterija nestalog jajeta” oduševila je najmlađe, a akciji su se odazvale osnovne škole sa centralnog Kosova i predškolska ustanova “Đurđevak”.

„Deci se svidela predstava, videli ste po aplazu na kraju koji su dobili ovi predivni glumci. Svi su ovi glumci bili i kod nas u vrtiću, pa onda kasnije i u školi. Podržali smo akciju, deca su dola po 100 dinara, međutim, i mnogo više, hvala roditeljima. Isto tako smo se i mi iz vrtića odazvali ovoj akciji, ko je koliko imao“, rekla je direktorka predškolske ustanove „Đurđevak“ Radica Parlić.

Amatersko pozorište “Janićije Popović” poznato je po humanitarnim akcijama.

“Prošlog petka smo već igrali jednu predstavu, ovo je druga predstava koju igramo humanitarnog karaktera. Na neki način želimo da pomognemo malom Vukanu, ali i da ukažemo na potrebu biti human i odazvati se brojnim humanitarnim akcijama. Ovo nije prvi put da naše pozorište i naša sekcija glume igraju predstave humanitarnog karaktera. Podsetiću vas da je naša sekcija glume 2014. godine igrala humanitarne predstave za ugrožene u poplavama u Obrenovcu, takođe smo 2017. godine za jednog dečaka iz Lapljeg Sela, Vasilija Nikolića, igrali predstavu humanitarnog karaktera. Ovo je nastavk tih akcija, ja se zaista iskreno nadam da će biti prikupljen potreban novac za lečenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja“, istakao je Aleksandar Gudžić iz Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“.

Glumci AP „Janićije Popović“ Foto: N. Milosavljevi

Planovi Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ su učestvovanje na mnogobrojnim festivalima, ali i priprema novih predstava, jedna od njih je „Pobuna u biblioteci“, a scenario i režiju pitpsije Boško Boškov, glumac i reditelj dečjeg pozorišta iz Subotice.

Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu malom Vukanu mogu da uplate novac Fondaciji “Budi human” tako što će da pošalju SMS 1239 na 3030 i uplate novac na dinarski račun: 160-6000001381533-66, i devizni račun: 160600000138150165.

Milena Maksimović

 

 

%d bloggers like this: