fbpx

Kancelarija za KiM: Pripadnici Rosu upali u više srpskih prodavnica u Štrpcu

Акција у Штрпцу Фото: Грачаница онлајн

Više naoružanih pripadnika ROSU upalo je danas u podne, u pratnji predstavnika takozvane Carine u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce, u potrazi za srpskom robom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju, oni su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija.

„Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama“, navedeno je u saopštenju.

Dalje se dodaje da u te svrhe, Kurti koristi i nekakav obračun sa plazmom i smokijem kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez.

„Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči“, zaključeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ana Marković
%d bloggers like this: