fbpx

KP: Bačena pirotehnička sredstva na policijsko vozilo

Фото: Полиција Косова

U Šarpelju, kod Jarnja, noćas oko 03:10 časova dogodile su se dve eksplozije, saopštila je Kosovska policija, uz sumnju da su u pitanju pirotehnička sredstva koja su bačena iz pravca centralne Srbije.

Kako je saopšteno iz Policije Kosova, eksplozije su se dogodile u blizini policijskog automobila koji je bio parkiran, a pažnja policije usmerena na sprečavanje krijumčarenja u toj oblasti.

Dalje se dodaje da je na prozoru automobila ostavljen papir, u koji su kako se sumnja, bila umotana pirotehnička sredstva.

“Incident se dogodio u blizini teritorije Srbije i postoji osnovana sumnja da su ova sredstva bačena sa teritorije Srbije. Policija prati ilegalni put koji je pre izvesnog vremena bio zatvoren i koji je služio za šverc robe”, navodi se u saopštenju Kosovske policije i dodaje da iz ovog slučaja nema povređenih lica, kao ni materijalne štete.

Iz Policije Kosova ističu da će nastaviti sa “operativnim aktivnostima u sprečavanju prekograničnih krivičnih aktivnosti na tom području i obezbeđivanju bezbednosti za sve”.

Podsetimo, minister unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja saopštio je juče da je pucano na dva vozila pogranične policije, u selu Gzivode, opština Zubin Potok, te da je to bio četvrti napad na pograničnu policiju u poslednjih nekoliko dana.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: