fbpx

Laplje Selo: Humanitarni Vaskršnji turnir u stonom tenisu

Турнир у стоном тенису Фото: Наша Грачаница

U sportskoj hali u Lapljem Selu danas se održava humanitarni Vaskršnji turnir u stonom tenisu. Ovaj sportski događaj okupio je brojne sportske ekipe u svim kategorijama ali i prijatelje iz više gradova u centralnoj Srbiji koji su ovim povodom gosti opštine Gračanica. Prikupljena sredstva biće prosleđena porodicama stradalih rudara „Soko“.

Učešće na turniru uzele su ekipe učenika osnovnih i srednjih škola, starosne grupe od 10 do 18 godina, kao i svi ljubitelji ovog sporta.

Predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić, kazala je da je počastvovana privilegijom da danas otvori prvi Vaskršnji turnir u stonom tenisu koji ima i humanitarni karakter. Izrazila je nadu da će ovaj događaj postati deo sportske i kulturne tradicije opštine.

„Drugi razlog zbog kojeg smo srećni, to ste vi dragi naši prijatelji iz Novog Sada, Kraljeva i Soko Banje. Danas zajednički otvaramo turnir i to ima širi značaj i puni sjaj a poruka koju želim da pošaljem sa ovog turnira a to je najvažnija poruka deci omladini i široj populaciji: Bavite se sportom i brinite o svojoj fizičkoj kulturi! Na današnjem turniru takmičari će imati priliku da pokažu svoju spretnost i iskažu timski duh i umeće u svom omiljenom sportu ali i da se druže i zabave“, kazala je predsednica Šubarić i svim učesnicima poželela uspeh, sreću i dobre rezultate. Ona se takođe zahvalila i organizatorima na ideji kojom kako se, kako je kazala, „beleže stranice istorije“.

Direktor opštinskog odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić rekao je da je turnir organizovan u cilju promocije sporta, pre svega stonog tenisa, ali da su mladim sportistima osim volje i truda potrebni i uslovi, te da će opština Gračanica, na čelu sa predsednicom, svesrdno u narednom periodu podržavati sport i sportske manifestacije i sve ono što predstavlja kvalitet i doprinosi razvoju opštine i mladih ljudi.

„Sport je skup razumevanja, truda discipline, volje a osnova mu je ljubav. Danas smo ovde i zbog vas, mladih ljudi, koji su izabrali sport kao disciplinu za dokazivanje promociju i ostvarivanje uspeha i rezultata. Samo vi znate koliko truda, znoja, odricanja ulažete da biste uspeli da ostvarite svoje snove. Na tom vašem puti mi smo ti koji imamo obavezu da vas pratimo i podržavamo. Vi promovišete i vaše mesto i vašu opštinu. Vi ste naši ambasadori gde god da odete i to je vrlo često veoma težak zadatak“, kazao je Cvejić, koji je svim sportistima sa teritorije opštine Gračanica poželeo puno visokih sportskih rezultata u ovoj godini.

Organizatori turnira su Turistička ogranizacija Gračanice (TOG) i Opštinsko odeljenje za omladinu i sport.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: