fbpx

Bez dogovora o registarskim tablicama

Са састанка у Бриселу Фото: Твитер, М. Лајчак

“Danas nije postignut dogovor o registarskim tablicama”, saopštio je specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon sastanka glavnih pregovarača u Briselu. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković istakao je da će sporazum o tablicama od 30. septembra i dalje biti na slazi.

Nakon trilateralnog sastanka kome su prisustvovali glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, kao i specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak dogovor o tablicama nije postignut.

“Danas nije postignut dogovor o registarskim tablicama. Pozivam glavne pregovarače da se ponovo sastanu narednih dana kako bi se dogovorili o daljem radu i nastavili razgovore o drugim aktuelnim pitanjima. Očekujemo da se svi akteri uzdrže od radnji koje bi mogle da ugroze bezbednost na terenu”, saopštio je Miroslav Lajčak.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković istakao je da će sporazum o tablicama od 30. septembra i dalje biti na slazi, te da će se i dalje primenjivati nalepnica režim.

„Hoću da prenesem svim građanima Srbije i Srbima na KiM pred vaskršnjim praznicima da svi treba da budu mirni i da niko ne treba da brine“, naveo je Petković.

Milena Maksimović

%d bloggers like this: