fbpx

Kancelarija za Kim: Napadnut trinaestogodišnji dečak u Babinom Mostu

Бабин Мост Фото: КоССев

Sinoć je u Babinom Mostu u opštini Obilić na dan Vaskrs napadnut trinaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti S. M., saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, S.M. su ispred kafića napala i vređala grupa od desetak starijih mladića albanske nacionalnosti.

Slučaj je prijavljen policiji, a roditelji dečaka do kasno u noć su davali iskaz u policijskoj stanici u Obiliću. Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović upoznat je sa slučajem i na raspolaganju je porodici dečaka za svu neophodnu pomoć i podršku, piše u saopštenju.

“Ovaj napad koji dolazi baš na najveći pravoslavni praznik Vaskrs, pokazuje da Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu bez bojazni da obeleže ni najveće praznike, već treba da strahuju za decu i njihovu bezbednost. Ovakvi incidenti, sa očiglednom etničkom motivacijom, posledica su antisrpske retorike Prištine i Aljbina Kurtina, koji generiše otvorenu mržnju prema svemu srpskom”, navodi se u saopštenju.

Dalje se ističe da će o ovom incidentu Kancelarija za KiM će obavestiti međunarodne predstavnike koji imaju mandat da Srbima na KiM garantuju bezbednost.

Ana Marković
%d bloggers like this: