fbpx

Petković: Kurti sanja da očisti KiM od Srba

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu jeste mali balkanski Hitler Aljbin Kurti koji sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije”, rekao je Petar Petković, u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da “u takvim hitlerovskim snovima i planovima Kurtiju smeta predsednik Aleksandar Vučić, koji se lavovski bori za intetese srpskog naroda na KiM, koji neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti naš narod iz južne pokrajine i sprovodi nove pogrome i oluje”.

“Upravo u tome leži razlog za svakodnevne Kurtijeve napade na predsednika Vučića, koji je dokazao svoju opredeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju poverenja i mirnog suživota”, naveo je Petković.

Dalje se dodaje da dok je Beograd pomagao i Srbe i Albance, Priština je obnavljala spomen kuću nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, dok mali Hitler hoće da pravi „veliku Albaniju“, Beograd se zalaže za „Otvoreni Balkan“ i dok odbija da formira ZSO kao garant mira i stabilnosti, Kurti šalje Rosu u srpske sredine.

“Zato poručujem malom Hitleru da će Aleksandar Vučić ostati njegova noćna mora jer nikada neće dozvoliti da očisti Kosovo i Metohiju od Srba i ostvari svoje ideale o etnički čistom Kosmetu”, zaključio je Petković.

Ana Marković
%d bloggers like this: