fbpx

Kancelarija za KiM organizovala rekreativno putovanje za 500 dece sa Kosova

Деца са КиМ у Ивањици Фото: Канцеларија за КиМ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa opštinom Ivanjica organizovala je sedmodnevno rekreativno putovanje i školu plivanja u Ivanjici za ukupno 500 dece uzrasta od 10 do 12 godina sa prostora KiM.

Deca će biti podeljena u 5 grupa po 100 učenika, a smenjivaće se na nedelju dana.

„Mališanima će tokom boravka u ovom gradu biti obezbeđena škola plivanja, uz organizovanje niza dodatnih aktivnosti, kao što su radionice sa animatorima, obilazak znamenitosti Ivanjice i okoline i druge sportsko rekreativne aktivnosti“, saopšteno je iz Kancelarija za KiM.

Prvu grupu đaka koja već boravi u Ivanjici obišla je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Svetlana Miladinov i tom prilikom izjavila da Kancelarija nastavlja sa organizovanjem rekreativnih putovanja za našu decu sa KiM, kako bi im oplemenila slobodno vreme.

„Izuzetno sam srećna što danas vidim osmehe na licima naše dece sa prostora Kosova i Metohije koja žive u specifičnim uslovima, uz brojna ograničenja. Većina ove dece nikada nije napustila ni teritoriju svoje opštine, zato sam uverena da će brojne aktivnosti koje smo pripremili za ove mališane imati pozitivan uticaj na njihov rast i razvoj“, istakla je Miladinov.

Ona je podsetila da je Kancelarija za KiM prošle godine organizovala niz putovanja za gotovo 500 dece sa Kosova i Metohije.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju je uz pomoć partnera prošle godine organizovala niz putovanja za gotovo 500 dece školskog uzrasta i studenata sa Kosmeta koji su boravili na Tari, u Sutomoru, Ivanjici, a deo njih boravio je i u Beogradu, u okviru letnjeg kampa „Srbija te zove“. Sve ovo činimo zato što nam je važno da ulažemo u mlade, jer su oni naša budućnost“, zaključila ja Svetlana Miladinov.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: