fbpx

Osmani u SAD sa kongresmenima i senatorima o članstvu kosova u NATO

Фото: Председништво Косова

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, sastala se u SAD-u sa američkim kongresmenima Stenijem Hojerom, Darelom Isom, Stivom Koenom  i kopredsedavajućim Komisije za evropsku bezbednost i saradnju senatorom Benom Kardinom.

Tokom sastanka sa kongresmenom Hojerom, kosovska predsednica je razgovarala o značaju američke podrške na Kosovu i šire, “kao i o potrebi zaštite demokratije i slobode, koja je na Kosovu postignuta posle mnogih žrtava”, saopšteno je iz predsedništva.

Kako se navodi, na sastanku je bilo reči i o dešavanjima na evropskom kontinentu nakon rata u Ukrajini.

Kongresmen Hojer je uverio kosovsku predsednicu da će Kosovo i dalje imati snažnu američku podršku, navodi se u saopštenju iz predsedništva.

Na sastanku sa kongresmenom Darelom Isom, koji je i član grupe za albanska pitanja, razgovarano je o značaju članstva Kosova u NATO kao i o bezbednosnoj situaciji u regionu.

Takođe, na odvojenim sastancima sa kopredsedavajućim Komisije za evropsku bezbednost i saradnju u američkom Kongresu, senatorom Benom Kardinom i kongresmenom Stivom Koenom, Osmani se zahvalila na podršci koju su istorijski davali Kosovu i istakla važnost “nastavka ove podrške u periodu nakon međunarodnog jačanja državnosti Kosova”.

Tokom sastanka sa senatorom Kardinom i kongresmenom Koenom, Osmani je diskutovala i “o značaju članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, o bezbednosti na našem kontinentu, zloćudnom uticaju Rusije i potrebi da SAD budu prisutnije u našem regionu”, zaključuju iz predsedništva Kosova.

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: