fbpx

Svećlja: Spremni smo da otvorimo treći prelaz na Severu, ali Beograd nije

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja rekao je da na Severu više neće biti nelegalnih puteva, kao i da se radi neophodno planiranje novih puteva koji ne zahtevaju prelazak preko teritorije Srbije.

Svećlja je, izveštavajući na sastanku Komisije za bezbednost, rekao da je bilo inicijativa institucija za otvaranje trećeg administrativnog prelaza, poručivši da za tako nešto Srbija nije spremna.

„Na tom području imamo dve granične tačke, Brnjak i Jarinje. Imamo i inicijative naših institucija za otvaranje trećeg prelaza na Severu. Ne postoji spremnost Srbije da se to dogodi. Ovo je dokaz da su kosovske institucije više zabrinute o ilegalnom prelasku ljudi preko granice između dve zemlje. Spreman sam da zajedno sa policijom otvorimo onoliko graničnih prelaza koliko je potrebno za potrebe građana, ali to se radi u dogovoru dve zemlje. Ne smemo dozvoliti nelegalno korišćenje tih puteva, ni vi, ni ja. Ne možemo da idemo ilegalno u Makedoniju, Srbiju ili Albaniju, postoje pravila, postoje zvanični prelazi koje treba da koristimo“.

Izvor: Kljan Kosova, KoSSev
%d bloggers like this: