fbpx

Dvojica Albanaca iz Mramora pucali na grupu srpskih omladinaca na Gračaničkom jezeru

Грачаничко језеро; Фото: В. Ћуп

Marko Petković iz Lapljeg Sela tvrdi da su dva albanska mladića juče pucala na srpske omladinace koji su roštiljali kraj gračaničkog jezera, te da je policajac koji je bio sa njima u grupi otvorio vatru u samoodbrani.

Petković navodi da su Albanci na motociklima više puta prolazili pored grupe srpskih izletnika da bi se na kraju zaustavili na nekoliko metara i posmatrali ih.

“Prijatelj koji je bio sa nama, a po nacionalnosti je Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik, prišao im je i zamolio ih da napuste mesto jer je situacija bila poprilično neprijatna. Oni su se pomerili sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i tada je jedan od njih pucao iz pištolja na nas. Jedan od drugova je povikao da zalegnemo, a od metaka nas je zaštitio krovni deo karoserije automobila“, ispričao je Marko Petković.

Dodaje da je tada policajac koji je bio sa njima u grupi uzvratio paljbom iz pištolja te da su mladići pobegli prema Mramoru.

Prema Petkovićevim navodima policiji je trebalo više od 40 minuta da ih pronađe. Slučaj je preuzela policija iz Prištine koja je potom stigla na mesto napada.

Roditelj jednog od mladića koji je bio na jezeru, Bojan Rajković, pozivajući se na kazivanje svog deteta, kaže da bi situacija izmakla kontroli i imala tragičnije posledice da među srpskim izletnicima nije bilo policajca u civilu koji je reagovao na ovaj način.

“Sreća je što je u društvu bio i policajac. Policija je decu ispitivala u Prištini više od pet sati. U ovom postupku su mladići i devojke svedoci, a slučaj se vodi protiv policajca. To nam nije jasno”, rekao je Rajković.

Napad iz vatrenog oružja kod jezera u Gračanici nije naveden u redovnom izveštaju kosovske policije.

Portparol policije Agron Borovci u Prištini je lokalnim medijima izjavio da je policija pokrenula istragu kako bi razjasnila sve okolnosti ovog incidenta kao i da su osobe koje su zadobile prostrelne rane, a imaju 23 i 28 godina, hospitalizovane, dok se jedan policajac sumnjiči da je pucao na njih iz vatrenog oružja.

Izvor: Riznica
%d bloggers like this: