fbpx

Šolc: Napredak u dijalogu od ogromnog značaja; Vučić: Verujem da ćemo imati snage

Олаф Шолц и Александар Вучић Фото: ФБ, А.Вучић

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da je ključna tema današnjeg razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bila dijalog o normalizaciji odnosa Beograda sa Prištinom i ocenio da je napredak u dijalogu od ogromnog značaja, zbog očuvanja mira i stabilnosti u regionu. Srpski predsednik najavio da će u organizaciji Bundeskancleramta večeras biti nastavljen dijalog sa Prištinom.

Nemački kancelar Olaf Šolc istakao je da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila jedna od glavnih tema.

„Bitan je proces normalizacije odnosa za stabilizaciju, moramo da rešimo sva otvorena pritanja u okvoru dijaloga, potrebna je hrabrost i obe strane se moraju držati svojih obaveza“, rekao je Šolc.

Srpski predsednik Aleksandar Vučić najavio da će u organizaciji Bundeskancleramta večeras biti nastavljen dijalog sa Prištinom.

„Verujem se da ćemo imati snage da dođemo do određenog napretka u odnosu sa Prištinom u dijalogu koji za nas nije lak, ali ne želim da koristim ovu priliku da objašnjavam zbog čega. To sam rekao kancelaru Šolcu i njegovim saradnicima. Mi ćemo dati sve od sebe da idemo ka kompromisnom rešenju, ali ta rešenja ne mogu da budu samo naše želje“, ukazao je Vučić.

RTS, Gračanica onlajn
%d bloggers like this: