fbpx

Šubarić uručila sportsku opremu kik boks klubu „Šakal“

Обилазак КК Клуба "Шакал" Фото: Наша Грачаница

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić obišla je kik boks klub „Šakal“ i uručila im vrednu sportsku opremu.

Predsednica Šubarić obišla je u Sportskoj hali u Lapljem Selu klub „Šakal“, gde mladi kik-bokseri godinama treniraju ovaj borilački sport. Tom prilikom uručila im je tzv. tatami podlogu za kik boks i istakla da se nada da će im oprema biti od koristi, poboljšati uslove za rad i treninge, ali i motivisati ih da ostvaruju još bolje rezultate.

„Kik bokseri kluba „Šakal“ vredno treniraju i na taj način kroz njihovu veštinu neguju fizičku kulturu i promovišu zdrav život. To su mnogo puta do sada pokazali svojim rezultatima. Na ovaj način promovišu i našu opštinu, to smo prepoznali i podržali. Danas smo im zvanično predali tatami podlogu, specijalizovanu strunjaču za borilačke sportove, za koju se nadam da će im mnogo poboljšati uslove treninga“, kazala je Šubarić.

Šubarić im je čestitala na dosadašnjim rezultatima i poželela im puno uspeha u budućnosti, kao i još više dece na treninzima.

Rukovodila kluba „Šakal“ Slobodan Stanisavljević istakao je da im podrška institucija poput Opštine Gračanica itekako znači, te da će zahvaljujući novoj podlozi poboljšati kvalitet treninga.

„Mi smo klub koji se godinama sam finansira. U poslednje vreme Opština Gračanica je prepoznala naš rad i zahvaljujući toj podršci, pored svih dosadašnjih rezultata, bićemo još zapaženiji u regionu. Osim kik boksa, radimo i samoodbranu i sve te vežbe koje se rade na podu zahtevaju ovakvu podlogu koju do sada nismo imali“, kazao je Stanisavljević.

U pratnji predsednice Šubarić, bio je i direktor za omladinu i sport Dušan Cvejić koji je istakao da je ovo jasan pokazatelj da opština radi na poboljšanju sportskih uslova.

„Opština Gračanica bi mogla i da organizuje prvenstvo u borilačkim veštinama. Imamo dve vežbaonice od po stotinak kvadrata koje su dobro opremljene, kao i salu, koja bi mogla da primi goste i da se tako ponosimo sa onim što imamo“, kazao je Cvejić, koji se predsednici Šubarić zahvalio što ima sluha za sport i što izlazi u susret mnogim zahtevima.

Cvejić je kazao da je korona virus u proteklom periodu mnogo uticao na sport, ali i podstakao mlade ljude da se jače i intenzivnije bave sportom i čuvaju svoje zdravlje, te da je to Opština prepoznala i ovakvim gestom pomogla.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: