fbpx

Kancelarija za KiM: Stevići drugi put na meti lopova, cilj da se Srbi zastraše

Фото: Ризница.нет

Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je nakon što je po drugi put opljačkana kuća Dragoljuba Stevića u Gračanici. „Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta“, navode iz Kancelarije.

Obijanjem i pljačkom kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice ovoj porodici direktno je ugrožena egzistencija, navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM, uz napomenu da je ovo drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova.

„Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta“, napominju iz Kancelarije za KiM, i dodaju:

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini na ugroženost srpske zajednice na Kosmetu i nastavićemo i dalje da insistiramo da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi“.

U saopštenju se ističe da Beograd vodi odgovornu i konstruktivnu politiku, a da su Srbi na KiM odlučni da ostanu i opstanu na svojim ognjištima „i nikakve provokacije sa albanske strane neće uticati da se izazove neprimerena reakcija našeg naroda“.

“To treba da shvate i političari u Prištini i da konačno počnu da komuniciraju jezikom verske i nacionalne tolerancije, jer dosadašnjom antisrpskom retorikom samo stvaraju tenzije na terenu“, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: