fbpx

Pritvor od 48 sati policajcu osumnjičenom za ubistvo brata u Donjoj Gušterici

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je po nalogu tužioca, policajcu M.Š. koji se tereti za krivično delo “teško ubistvo”, nakon što je juče ubio svog brata D.Š. u Donjoj Gušterici, određen pritvor u trajanju od 48 sati.

“Osnovno tužilaštvo u Prištini, saopštava javno mnjenje da je 07.05.2022. godine, pritvorski tužilac iz Odeljenja za teške zločine, obavešten od strane policije zbog pucnjave u selu Gušterica u Gračanici. Isti je sa drugim relevantnim jedinicama izašao na uviđaj, gde je na licu mesta lekarska ekipa konstatovala da je jedno lice ostalo bez znakova života od posledica povreda zadobijenih od pucanja iz vatrenog oružja”, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Prištini.

Osumnjičeno lice M.Š. (policajac) terete se za krivično delo “teško ubistvo” i određeno mu je zadržavanje u trajanju od 48 sati.

“Osnovno tužilaštvo u Prištini, u punoj koordinaciji sa policijom i PIK-om, preduzima sve neophodne istražne radnje, kako bi se rasvetlele sve okolnosti ovog krivičnog slučaja”, navodi se u saopštenju.

Takođe, državni tužilac će u zakonskom roku podneti zahtev protiv osumnjičenog radi obezbeđenja prisustva okrivljenog u krivičnom postupku, u nadležnom sudu.

Izvor: Reporter.net
%d bloggers like this: