fbpx

Obeleženo 70 godina rada „Đurđevka“

Детаљ са приредбе ПУ "Ђурђевак" Фото: Наша Грачаница

Defileom od Trga oslobodiocima do Doma kulture, a potom i svečanom priredbom deca i vaspitači obeležili su 70 godina predškolske ustanove „Đurđevak“. Priredbi je prisustvovala i predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Mališani ove ustanove pripremili su za posetioce prigodan scenski nastup i prisutnima se predstavili pesmom i igrom kroz muzički vremeplov od 1952. godine kada je vrtić otvoren u Prištini pa sve do 2022. godine.

U obraćanju na početku svečane priredbe direktorica predškolske ustanove „Đurđevak“,  koji je 1999. godine iz Prištine izmešten u Gračanicu, Radica Parlić, kazala je da ustanova i zaposleni u njoj ostaju posvećeni deci njihovom odrastanju i vaspitanju.

„70 godina smo sazrevali, rasli razvijali se i stasali u uglednu vaspitnu ustanovu. Danas se susrećemo sa onima koji su ostavili trag u radu vrtića. Ovo je susret sa uspomenama i pogledom u budućnost. Izgradili smo kuću u koju se uvek čuje graja smeh i pesma. Mi smo veliki tim i svi smo imamo svoju odgovornost jer su naša deca naša zvezda vodilja. Zbog njih postojimo i hvala vam što ste svi deo našeg jubileja“, kazala je Parlić.

Pored redovnog boravka u vrtiću, ova ustanova sprovodi i predškolski pripremni program u Brnjici, Sušici i Gračanici. Predškolska ustanova “Đurđevak” trenutno broji 412 dece, od toga 105 pohađa predškolski pripremni program

U toku su završni radovi na novom objektu PU “Đurđevak” u Gračanici koji je izgradila opština Gračanica.

Predsednica Šubarić čestitala „Đurđevku“ jubilej

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić prisustvovala je danas zajedno sa direktoricom opštinskog odeljenja obrazovanja Brankicom Nićić svečanoj priredbi u Domu kulture u Gračanici upriličenoj povodom 70 godina postojanja Đurđevka.

Ona je deci i zaposlenima u Đurđevku čestitala sedam decenija rada.

„Na ovaj veliki dan, kada upućujemo čestitke i kada upućujemo veliku i verujte na reč, iskrenu zahvalnost vašem kolektivu, želim da vam uputim još jednu poruku: Vi kao kolektiv, kao Đurđevak, ne morate da brinete više, ni o čemu, osim o našoj deci. Vreme kada ste vi brinuli, ne samo o našoj deci, zbog svega onoga što nas je zadesilo poslednjih 20 godina, je iza nas. Đurđevak je bio i biće jedna od najznačajnijih institucija i kao takva, ima i imaće najveću moguću podršku“ navodi se u čestitki predsednice Šubarić.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: