fbpx

Sevce: Protest zbog ilegalne gradnje

Протест у Севцу Фото: Грачаница онлајн

Žitelji Sevca, sela u opštini Štrpce, protestovali su danas kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog ilegalne gradnje u tom mestu. Protest je podržao i sam predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić.

Vlasnik parcele, Albanac, započeo je radove u Sevcu, u blizini reke, uprkos tome što nije dobio dozvolu za gradnju, što je uznemirilo meštane ovog sela.

“Činjenica je da vlasnik parcele nema nikakvu dozvolu, naproti njegov zahtev je odbijen i nema pravo da vrši radove na parceli a sama činjenica da je uzurpirao reku učinio je dodatno krivično delo“, kazao je predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić.

On je dodao da će Opština Štrpce stojati uz svoje sugrađane, te da su sada na testu “sve one institucije koje se javno zalažu za borbu protiv ilegalne gradnje”.

“Mislim da u trenutku kada jedna institucija, Opština Štrpce, deluje pravnim sredstvima neko želi da na silu sprvede svoje ideje i planove. To je loša porka ne samo za meštane Sevca već za celu opštinu ali i za društvo“, rekao je Jevtić.

Meštani tvrde da je i prodaja parcele izvrešana na ilegalan način.

„Meštani Sevca gradnju mosta na reci vide kao provokaciju, poučeni pređašnjim iskustvom da već postoji jedno ilegalno naselje na Brezovici. Mi samo želimo da ostane šetalište i da se poštuje zakon“, istakao je Vasiljević.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: