fbpx

Rakić sa saradnicima na oboležavanju praznika u Banjskoj

Са обележавања празника Фото: ФБ, Горан Ракић

U Crkvi Svetog Nikole, u Banjskoj, kod Vučitrna, danas je liturgiji povodom obeležavanja praznika, Prenos moštiju svetog oca Nikolaja, prisustvovao predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

Svetoj liturgiji Rakić je prisustvovao zajedno šefom poslaničkog kluba Srpske liste Igorom Simićem, predstavnicima Kancelarije za KiM, načelnikom Kosovskog okruga Srđanom Popovićem, predstavnicima opštine Vučitrn i velikim brojem vernika.

”Drago mi je da danas vidim ovoliki broj vernika na obeležavanju praznika. Svetinje su oduvek bile mesto sabranja srpskog naroda, tako će biti i ubuduće. Naša je obaveza da čuvamo veru i tradiciju jer jedino tako možemo sačuvati naš identitet. Ja sam obećao da ćemo pomoći Banjsku i Gojbulju na različite načine, a jedno od tih obećanja se polako realizuje. Radovi na parohijskoj sali u porti ove crkve, koju finansira Ministarstvo za zajednice i povratak su pri kraju i mi ćemo je vrlo brzo predati na korišćenje”, rekao je Rakić.

Dodao je da svako ulaganje u crkvu ojačava temelje srpskog naroda na ovim prostorima i da će se uvek zalagati da se crkva i crkveni objekti obnavljaju i pomažu.

”Mi predstavnici srpskog naroda na Kosovu ćemo se maksimalno zalagati da naše crkve i crkvišta imaju izgled kakav zaslužuju i ja vam to i danas obećavam”, istakao je on.

Današnjem prazniku prisustvovali su i predstavnici slovenskog kontigenta KFOR-a.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: