fbpx

Bisljimi: Potreban iskusniji pregovarač Beograda; Petković: Hvala na komplimentu

Potpredsednik kosovske vlade Besnik Bisljimi i glavni pregovarač Prištine, kada je dijalog u pitanju, izjavio je da direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, sa kojim se povremeno sastaje, nema nadležnosti da donosi odluke, te da bi voleo da pregovarač Beograda bude neko iskusniji. „To što bi Besnik Bisljimi voleo nekog drugog na mom mestu glavnog pregovarača, samo mi je kompliment i potvrda da se srpska strana odlučno bori u Briselu”, odgovorio je Petković.

Potpredsednik kosovske vlade Besnik Bisljimi izjavio je da je on u stalnom kontaktu sa premijerom  Kosova Aljbinom Kurtijem, dok su kako je rekao, Petru Petkoviću za to potrebne nedelje.

„Da je na njegovom mestu neko ko je malo stariji i iskusniji, možda bi proces bio konstruktivniji i produktivniji“, rekao je Bisljimi.

Usledio je odgovor direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavnog pregovarača u dijalogu kada je srpska strana u pitanju, Petra Petkovića.

“To što bi Besnik Bisljimi voleo nekog drugog na mom mestu glavnog pregovarača, samo mi je kompliment i potvrda da se srpska strana odlučno bori u Briselu. Teško onom kog Bisljimi pohvali”, napisao je Petković uz fotografiju iz manastira Sveti Arhangeli, kod Prizrena.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: