fbpx

Šubarić sa šeficom UNMIK-a o unapređenju saradnje

Фото: Наша Грачаница

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa šeficom UNMIK-a na Kosovu Karolin Zijade o unapređenju dalje saradnje.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić upoznala je šeficu UNMIK-a sa budućim planovima u razvoju opštine Gračanica i tokom razgovora istakla da je saradnja međunarodnih institucija i lokalnih samouprava važan faktor u tom segmentu koji doprinosi svakodnevnom boljem životu svih građana u opštini Gračanica.

Šubarić je istakla da su prioriteti opštine Gračanica obrazovanje, zdravstvo i socijalna zaštita.

„Opština redovno ulaže u sve tri oblasti kroz infrastrukturne projekte i opremanje. U kontinuitetu se pomaže socijalno ugroženim kategorijama kroz stambeno zbrinjavanje i konkretnu socijalnu pomoć. Posebnu pažnju posvećujemo mladima i ženama  kako bi ih uposlili i ekonomski osnažili. U tom smislu posebno su značajna budžetska sredstva za ostvarivanje naših ciljeva“, kazala je Šubarić navodeći da je ključni preduslov u ostvarivanju ovih prioriteta osiguranje opšte bezbednosti lica i njihove imovine  koja su, kako je istakla, neretko ugrožena incidentima.

Zaključeno je da je zajednička misija UNMIK-a kao i lokalnih predstavnika vlasti očuvanje mira i stabilnosti kako bi se nastavilo sa razvojem i ekonomskim jačanjem svih zajednica.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: