fbpx

Petković primio ambasadora Italije u Srbiji Lo Kaša

Петковић са Ло Кашом; Фото: Канцеларија за КиМ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije u Republici Srbiji Karla Lo Kaša, koji je bio šef italijanske diplomatske misije u Beogradu od aprila 2018. godine, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, Petković je zahvalio ambasadoru Lo Kašu na dobroj saradnji i izuzetnom zalaganju i posvećenosti u razumevanju i rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

Tokom razgovora Petković je upoznao italijanskog ambasadora sa tokom briselskog dijaloga, informišući ga da je Beograd ispunio sve preuzete obaveze, dok Priština punih devet godina pronalazi izgovore da ne sprovede dogovore koji se odnose na Zajednicu srpskih opština, navode iz Kancelarije.

Takođe se dodaje da je direktor Kancelarija za KiM izrazio zabrinutost zbog nastojanja Prištine da relativiziju ranije postignute dogovore u dijalogu sa Beogradom u oblastima energetike, slobode kretanja, pravosuđa, kao i da ne postoji sa prištinske strane dovoljno razumevanja ni po pitanju nestalih lica.

“Beograd je dosledno opredeljen za izgradnju stabilnosti u regionu i rešavanje svih sporova isključivo političkim i diplomatskim sredstvima, iako Priština ne pokazuje volju za takvim načinom prevazilaženja nesuglasica”, istakao je Petković

Na kraju razgovora, Petković je poželeo ambasadoru Lo Kašu mnogo uspeha na novoj dužnosti i izrazio uverenje da će se nastaviti dalja intezivna i prijateljska saradnja naše dve zemlje, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ana Marković
%d bloggers like this: