fbpx

Dopremljena cisterna sa vodom u selo Badovac, uskoro iskopavanje arteskih bunara

Фото: Ризница

Meštani Badovca nadomak Gračanice, dolaskom toplog vremena ponovo imaju problem sa vodosnabevanjem i restrikcije vode. Uz pomoć Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju obezbeđena je cisterna za pijaću vodom, kao privremeno rešenje za meštane ovog sela, objavljeno je na Fejsbuk stranici Srpska lista Gračanica.

Kako se navodi, tokom letnjeg perioda meštani Badovca često se suočavaju sa nestašicom vode. Kako bi rešili problem Kancelarija za KiM Vlade Srbije, zajedno sa PO Grada Prištine sa sedištem u Gračanici, kao preventivno rešenje dopremila je cistrenu za vodu koja će poslužiti dok iskopavanje arteskih bunara na tri lokacije ne bude završeno.

„Uz pomoć Vlade Republike Srbije i Kancelarije za KiM obezbeđena je cistrena za pijaću vodu, koja će u slučaju restrikcija vode, koje su učestale u letenjem periodu, biti instalirana u selu Badovac“, rekao je predsednik PO grada Prištine Novak Živić.

Podsetimo, prošle godine meštani Sušice i Badovca organizovali su proteste, kada su u toku jula meseca bili bez vode 21 dan.

Ana Marković

 

%d bloggers like this: