fbpx

Kancelarija za KiM: Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči

U noći između petka i subote obijene su dve prodavnice u Velikoj Hoči vlasnika Miroslava Lukića i Bojana Pavlovića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, iz prodavnica su ukradene kase sa novcem i gotovo sva vrednija roba iz njih, a slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

„Reč je nesumnjivo o još jednom ekonomskom udaru na Srbe koji žive u ovoj enklavi u Metohiji i koji se u veoma teškim uslovima trude da prežive, jer su im ove prodavnice bile značajan izvor prihoda. Zbog toga im je na ovaj način ugrožena i egzistencija“, navodi se u saopštenju, uz napomenu da ovaj slučaj ne sme ostati samo crtica u izveštaju lokalne policije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci ovog nedela kazne i adekvatno sankcionišu, jer kako ističu, samo tako ovakva dela mogu biti sprečena u budućnosti.

„Srbi i njihova imovina na KiM učestalo su mete kriminalaca i ekstremista u pokrajini upravo jer ne postoji politička volja u Prištini da se takvom delovanju stane na put, već se naprotiv takve akcije podstiču neodgovornim i zapaljivim izjavama albanskih političara“, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: