fbpx

Gračanica: Promocija knjiga Stojana Sekulića

Дом културе "Грачаница", фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

U okviru Vidovdanskih svečanosti, Dom kulture „Gračanica“ ogranizuje promociju knjiga „Kosovska hronika Tomislava Sekulića“ i „Gračanička trilogija“, autora akademika prof. dr Stojana Sekulića. Promocija je zakazana za sutra (četvrtak) u 20.00 časova.

Knjiga „Kosovska hronika Tomislava Sekulića“ ima četiri dela : Prvi deo je „Kosovska hronika  Tomislava Sekulića“, predgovor koji je napisao autor ove knjige i obuhvata životopis Tomislava Sekulića . Drugi deo je treće izdanje knjige „Seobe kao sudbina“ Tomislava Sekulića. Treći deo su originalni rukopisi, dokumenta i intervjui. U ovom delu je uključeno i poglavlje „Pod lupom novinara“, gde o Tomislavu Sekuliću pišu petorica istaknutih novinara srpskih glasila sa Kosmeta, koji su pratili njegov politički rad i delovanje. U ovom delu su uključeni i svi intervjui i diskusije koji su  objavljeni u srpskim glasilima. Četvrti deo su fotografije i dokumenta, koji do sada nisu objavljeni.

„Gračanička trilogija“ obuhvata tri objavljene knjige : „Gračanica“ (2015); „Gračanički srez 20. i 21. vek“ (2019) i „Kosovska hronika Tomislava Sekulića“ (2022).

Akademik prof. dr Stojan Sekulić rođen je u Gračanici, po zanimanju je lekar-hirurg i univerzitetski profesor.

Na promociji govore:  Miloš Đorđević, Ratko Popović i autor.

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: