fbpx

Kancelarija za KiM: Uhapšen Milorad Đoković iz Vitomirice

Фото ГрачаницаОнлајн: Милорад Ђоковић, Витомирица

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je danas, oko podne, u Peći uhašen Milorad Đoković iz Vitomirice, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje kampanju zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koja je, kako je saopšteno, nastavljena današnjim hapšenjem Milorada Đokovića, iz Vitomirice, povratnika, koji radi u Goraždevcu na poslovima matičara.

Đoković je lišen slobode danas oko podne, u Peći, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati, navode iz Kancelarije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je privedenom, Miloradu Đokoviću, advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, takođe, izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama na KiM, „uz upozornje da su optužnice za navodne ratne zločine godinama instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba, a uzurpatorima srpske imovine pruža otvorena institucionalna podrška“.

„O ovom slučaju, budući da je reč o razrađenom modelu za ugružavanje ličnih i kolektivnih prava Srba na KiM, u Briselu će biti informisani i najviši predstavnici EU, čija je misija odgovorna za uspostavljanje vladavine prava u pokrajini“, zaključuju iz Kancelarije za KiM.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: