fbpx

KM: Petković otvorio Interaktivni multimedijalni centar i Duhovnu akademiju

Фото: Канцеларија за КиМ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković otvorio je danas, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandrom Spirićem, Interaktivni multimedijalni centar i Duhovnu akademiju u ovoj opštini, u koje je Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za KiM i Kancelarije za IT uložila preko 100 miliona dinara.

Interaktivni multimedijalni centar u Kosovskoj Mitrovici je zamišljen kao objekat sa konceptom modernog haba i prostora novih tehnologija, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

U okviru Duhovne akademije nalaziće se Muzej Grada Kosovske Mitrovice, Gradska biblioteka i Kulturni centar „Dragica Žarković“.

Petković je istakao posebnu zahvalnost premijerki Ani Brnabić na podršci u realizaciji ovog projekta.

„Otvorili smo velelepni objekat gde će se nalaziti digitalni centar, ali i ponovo posle 22 godine smo našli krov nad glavom za tri važne gradske institucije – gradsku biblioteku, gradski muzej i Kultirni centar“, istakao je Petković dodajući da će u objektu koji ima preko 3.000 kvadratnih metara mladi naročito razvijati svoja znanja iz oblasti inovacija.

„U vreme tehnoloških inovacija, u trenutku kada je u centralnoj Srbiji zaista u jeku digitalizacija, važno je da i ovde opremimo Kosovsku Mitrovicu na način koji će omogućiti mladim ljudima da razvijaju svoje ideje, kada je reč o digitalnim tehnologijama“, istakao je Petković, dodajući:

„U tom smislu posebno bih želeo da se zahvalim premijerki Ani Brnabić i direktoru Kancelarije za IT Mihajlu Jovanoviću koji su i mnogo vremena i znanja, ali i finansijskih sredstava uložili da bi imali ovaj velelepan digitalni centar, kao što imamo i fantastičan digitalni centar u Gračanici. Ovo su značajne stvari i pokazuju koliko država Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, vodi računa o svom narodu na KiM“.

Onoliko koliko je jaka Srbija, pogotovo u finansijskom i ekonomskom smislu, toliko će više novca biti za KiM, naglasio je Petković.

On je istakao da će Kancelarija i u narednom periodu nastaviti da pomaže sve srpske sredine na KiM.

Aleksandar Spirić, predsednik Privrrmenog organa opštine Kosovska Mitrovica, istakao je veliko zadovoljstvo najnovijim investicijama.

„Srećan sam što je veliki broj mladih ljudi odlučan da ostane ovde, da stvara porodice, a mi ćemo naravno kao lokalna samouptava, uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju nastaviti svakako da podržavamo mlade. Građani Kosovske Mitrovice treba da budu ponosni na ono što su danas dobili“, poručio je Spirić.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: